Tour De Rhodes

Ahojte, asi prvý raz sa mi podarilo dodržať slovo a napísať článok na čas. Keďže by bolo zdĺhavé písať o každom výlete samostatný príspevok zhrnula som všetky do jedného. Začala by som asi našim úplne prvým výletom, ktorým bolo hlavné mesto Rodos. Leží v najsevernejšom bode ostrova a od nášho mestečka bolo vzdialené približne 35 km. V tom čase sme ešte neboli takí skúsení stopári a tak sme stavili na autobus. Čo sa samotného mesta týka má v sebe určité kúzlo. Či už časť Old Town alebo novšia časť vždy sa bolo na čo pozerať.








 Medzi ďalšie navštívené miesta patrí mesto Lindos, rovnako vzdialené 35 km od nás iba na druhú stranu. Na mňa pôsobilo typicky grécky, mnoho bielych domčekov, všade somáriky, desiatky miestnych stánkov a obchodov. Bohužiaľ sme ho stihli vidieť iba dvakrát no stálo to za to.







 Anthony Quinn a Ladiko bay sú jedny z najnavštevovanejších miest ostrova. Ide o nádhernú pláž a zátoku. Toto miesto nikdy netrpí nedostatkom ľudí. Medzi najvychytenejšie atrakcie patrí jednoznačne šnorchlovanie. Rovnakým lákadlom je aj loď s preskleným dnom alebo o niečo živšia párty loď. Pri návšteve ostrova jednoznačne odporúčam zavítať aj sem!







Keď už som spomenula pláže nemôžem zabudnúť na Tsambika beach. Je to najkrajšia pláž na celom ostrove a nájdeme ju aj na zozname najkrajších pláží vôbec. Jej súčasťou je aj kláštor na hore prekvapivo pomenovanej Tsambika, ku ktorej vedie 300 schodov. Podľa legendy by mali ženy, ktoré nemôžu mať deti výjsť na horu a ak sa im podarí po výstupe otehotnieť, ich dieťa by malo mať meno Tsambika / Tsambikos. Veľa šťastných mamičiek dokonca prinieslo na horu fotky svojich vytúžených bábätiek po tom, ako otehotneli. Výstup síce pre lenivých slovenských občanov nebol jednoduchý no pohľad dolu stál za to. Dokonca sme sa zhodli, že výstup pre návštevníkov ostrova by mal byť povinný.






 At least but not last by som rada spomenula ďalšie miesta, ktoré sme prechodili no bohužiaľ odtiaľ nemám žiadne fotky. Nočné mestečko Kalithea, raj pre všetkých milovníkov párty a nočného života Faliraki, ničím extra výnimočné no krásne Arhipoli, Archanggelos, Afandou, Lardos, 7 Springs. Ďakujem Rhodosu za super leto, zážitky, kamarátov, skúsenosti a určite to nebolo moje posledné leto v zahraničí.


Na záver ešte pár skvostných záberov.












Pekný večer. D




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára