Pre dnes som si pre vás pripravila rovno dva recepty v jednom článku. Keďže sa o pár hodín chystám na návštevu a sľúbila som, že prinesiem nejaké zdravé pochúťky rozhodla som sa pre ríbezľový koláč bez múky a nepečené kokosové tyčinky. Obidva sú veľmi jednoduché a chutné.
Koláč:
150g instantné ovsené vločky (ak nemáte, môžte si obyčajné ovsené vločky rozomlieť na múku)
3dcl nízkotučné mlieko
3g škorica
1ks kypriaci prášok
10g chia semienka
3-4 lyžice kokosového oleja
1 balenie mrazených ríbezlí (môžte použiť aj čerstvé alebo hociaký iný druh ovocia)
5 kvapiek vanilkového extraktu
pár kvapiek stévie na osladenie /med,hnedý cukor/
1ks vanilkový puding
1. Do misky vložíme všetky suché ingrediencie a premiešame. Po zmiešaní prilejeme mlieko a miešame, kým nebude cesto hladké.
2. V menšej miske s roztopíme kokosový olej a spolu s vanilkovým extraktom ho pridáme do cesta.
3. Nakoniec na vrch poukladáme ríbezle a pečieme približe 20-25 minút pri teplote 165°C.
(takto nejako by mal vyzerať pred upečením)
4. Po dopečení necháme koláč úplne vychladnúť.
5. Po vychladnutí si pripravíme puding. V hrnci si dáme zohriať nízkotučné mlieko so stéviou (alebo úplne bez cukru) a pridáme vanilkový puding rozmiešaný v mlieku. Počkáme, kým zhustne a necháme chvíľku vychladnúť.
6. Po cca 5 minútach najeleme puding na vychladnutý koláč a skladujeme ho v chlade.
Kokosové tyčinky:
175g strúhaný nesladený kokos
5 lyžíc kokosový olej
50g horká čokoláda
35g med
1. Vysypeme do misky strúhaný kokos ktorý zalejeme roztopeným kokosovým olejom.
2. V hrnci roztopíme horkú čokoládu a následne ju pridáme do kokosovej zmesi.
3. Po pridaní čokolády chvíľu počkáme a pridáme med.
4. Pripravíme si potravinovú fóliu a následne tvarujeme tyčinky.
5. Každú tyčinku treba poriadne zabaliť aby sa vám nerozpadala. Keď mieniete celú zmes tyčinky v potravinovej fólii vložíte do mrazničky aspoň na 2 hodiny. Hocikedy budete mať chuť len tyčinku odbalíte a zjete. Nemusíte čakať na rozmrazovanie.
(vôbec nevadí ak bude každá úplne iná haha)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára