Ochutnávka Amerického jedla + môj deň na tanieri

Pekný večer prajem! Konečne som tu s ochutnávacím článkom, ktorý som spomínala ešte možno pred mesiacom. Plánovala som ochutnávku a deň na tanieri rozdeliť do dvoch článkov, no nakoniec som sa rozhodla, že ich urobím spolu. Veľa vecí som nevydržala a spomenula už v predchádzajúcich článkoch tak tie dnes iba okrajovo.


Naša prvá supermarketová večera vyzerala nejako takto. Nie že by to bolo niečo veľmi netradičné ale guacamolu ani hotové morčacie mäso z plastového obalu som ešte nejedla. Tak, aby som bola presná boli to celozrnné špenátové tortilly bez tuku, guacamolová nátierka, štyri malé balíčky baby karotiek, krabie prsty a morčacie mäso. Mne osobne nátierka hrozne chutila čo sa ale nedá povedať o bratovi. Hneď ako sme ju otvorili mu z tej vône prišlo na vracanie a museli sme vetrať izbu. To isté sa stalo mne pri kontakte s krabími prstami. Od mala ich neznášam a tieto boli ešte horšie ako tie naše. Teda neboli zlé (mamina ich zjedla celé sama) ale pre mňa je to smrť. Mäso z obalu bolo na počudovanie dosť dobré. Veľké kúsky, aj keď trošku suché. No a mrkvičky nemali chybu. Boli úplne čerstvé, chrumkavé a ľutovali sme, že sme ich nekúpili viac.

V obchodoch bol naozaj veľký výber všetkého. Každý je toho názoru, ako majú Američania všade samé junk foody a polotovary ale vôbec to tak nie je. Mali neskutočný výber balených celozrnných, špaldových, bezlepkových sendvičov s rôznymi náplňami, o syroch a mrazených veciach ani nehovorím. Najviac ma ale dostalo ovocie a zelenina. Všetko krásne čerstvé, každý druh na aký si spomeniete. Dokonca v organickej zóne (fotka 2) každých 5 minút zavlažovali zeleninu. A to sme boli iba v prvom obchode po ceste. Už len kvôli tomu jedlu by som išla späť.




Teraz by som prešla k mojim raňajkám. Mala som v pláne si kúpiť balík jahôd a balík čučoriedok, pretože vyzerali famózne. Mala som ich spokojne v košíku keď ma mama zavolala k regálu so 100% ovocnými a zeleninovými šťavami a ovocnými šalátmi to-go v pohároch. Boli tam tri plné regály baleného miešaného ovocia. Hneď som bola odniesť jahody aj čučoriedky na miesto a rozhodovala som sa, ktorú kilovú zmes ovocia si vyberiem. Nakoniec to vyhrali jahody, maliny, černice a čučoriedky. Dodnes na ne spomínam. Jahôdky boli sladšie ako zo záhradky a tieto raňajky som si neskutočne užila.



Na lodi už tie raňajky vyzerali predsa trochu inak. Boli sme dosť hladní to ťa neospravedlňuje a pravdaže tu bolo to prvodňové pokušenie ochutnať všetko čo uvidíš a netečie. Takže first raňajky sa skladali z omelety, miešaných vajíčok, zmesi žltého melónu, jabĺk, hrozna a banánu, ananás, červený grep, francúzsky toast, biely jogurt bez tuku, ovsená kaša so zmesou lesného ovocia a zelený čaj s citrónom. Nie, nezjedla som to všetko. Ale nedalo mi neochutnať. Na ovsenej kaši som si išla aj zvyšok pobytu (ešte uvidíte), ten jogurt chutil úplne inak ako naše biele jogurty, vajíčka boli v každej podobe super a na ovocí nemá byť čo zlé.


Obed býval väčšinou zmes jedla, ktoré mi padlo do oka. Prosím nehľadajte v tom jedle nejakú harmóniu chutí alebo niečo podobné. Tá môj tanier zďaleka obišla. Ja sa ale nesťažujem, mne chutilo. Well, obed tvorili penne s paradajkovou omáčkou a čiernymi olivami, obyčajné kuracie mäso na kúsky, tortellini so syrovou omáčkou, uhorky, paradajky s cibuľkou a miešaný šalát. Tentokrát som zjedla všetko.


Olovrantíky už som sa krotila. Aspoň niekedy. Väčšinou som pojedala iba ovocie alebo keď mi moc vyhladlo po tých "malých" obedoch aj legendárna ovsená kaša s čajom alebo citronádou.



Čo by som ale bola za výletníka keby neochutnám niečo typické? Na palube pravidelne robili beef burgery, cheeseburgery, hot dogy, hranolky, domáce hranolky, sendviče a iné pochúťky ale keď som videla, že každý jeden človek má na tanieri iba tieto nezdravé veci, absolútne ma to nelákalo. To by ale brat nemohol byť jedným z nich. Povedala som si, že skúsim cheeseburger. Neskutočný. Keby nebol tak odporne kalorický možno by som ho aj ja mávala na tanieri stále ale ten jeden mi bohato stačil.

Viac mäsa ako syra ale who cares?
Na koniec sa podelím o totálne svetové dezerty. Každá večera sa končila dezertom a dalo sa vyberať medzi "Classics, Special, Continental a No sugar added". Väčšinou aj tak vyhral cheesecake ale jeden večer som sa rozhodla vyskúšať čokoládovú penu bez cukru s lesným ovocím. Bomba. Sladká bola ešte viac ako normálne koláčiky a chuťovo naozaj skvelá. Rovnako aj jej jahodová verzia.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára