How to be more self-confident

Po trošku dlhšej vianočnej prestávke som sa rozhodla, že tento článok venujem sebavedomiu. Máme okolo seba ľudí, ktorí ho majú málo alebo naopak až priveľa. Len málokto rád počúva neustále sťažnosti, chyby a všetko zlé, čo na sebe dotyčný človek vidí. Avšak ani ospevovanie samého seba nepatrí medzi najobľúbenejšie. A práve pre prvú spomínanú skupinu som si pripravila pár tipov, ktoré by mali pomôcť pri budovaní sebavedomia. 



1. Cvičte!

Možno to pre lenivejších jedincov nebude zo začiatku jednoduché, no po čase sa do toho bez problémov dostanete. Zdravší životný štýl spojený s pohybom pomáha nielen vášmu telu ale rovnako aj mysli. Menšie bruško a pevnejšie telo prinesie lepší pocit, budete šťastnejší a menej unavení ale hlavne sa budete cítiť lepšie vo svojom tele. 


2. Kamaráti

Asi nechápete, čo má tento bod spoločné so sebavedomím no trávenie času s kamarátmi naňho dosť vplýva. Keď ste spolu vonku, bavíte sa a bezstarostne sa smejete zabudnete na všetky pochybnosti o sebe. Ste totiž s ľuďmi, ktorí vás majú radi takých, akí ste. A presne to by ste mali urobiť aj vy.


3. Starajte sa o seba

Na naše sebavedomie výrazne vplýva pravdaže náš vzhľad. Ak sa chcete vo svojom tele dobre cítiť, musíte sa o neho aj dobre starať. Preto občasná návšteva kaderníčky alebo kozmetičky určite nezaškodí. Ak ste typ, ktorý na podobné veci nemá čas, pokojne si ich môžete vynahradiť doma. 


4. Robte čo vás baví 

Nájdite si nejakú aktivitu, ktorá vás baví a venujte sa jej. Môže to byť hocičo. Hlavne sa nenechajte odradiť názorom iných ľudí. Vždy sa nájdu takí, ktorým sa nebude páčiť čo robíte. To ale nie je žiadny problém. Ďalej si užívajte svoje obľúbené aktivity a nenechajte nikoho, aby vás obral o radosť z nich. 


5. Usmievajte sa!

Úsmev má naozaj veľkú silu! Zdutí a pochmúrni ľudia, čo majú večne zlú náladu nemôžu čakať, že ich život bude plný zábavy a radosti keď k tomu sami neprispievajú. Skúste sa trochu uvoľniť, usmiať sa, blázniť sa. Budete mať oveľa lepšiu náladu a rovnako aj ľudia vo vašom okolí. Čím viac sa budete baviť, tým menej sa budete zapodievať svojimi nedostatkami. 


6. Nájdite si frajera/frajerku

Áno, je mi jasné že sa to ľahšie napíše, ako urobí ale pri troche snahy to nie je až taký problém. Keď už však nájdete svoju 'polovičku' budete mať neustálu lásku, oporu, radosť a veeeľmi veľa iných vecí, ktoré pomáhajú nadobudnúť sebavedomie. Pri nájdení tak blízkeho človeka vám začnú byť ostatné názory úplne jedno a zaujíma vás iba čo si o vás myslí váš milovaný/á. 


7. Zmena myslenia

Najdôležitejšiu vec som si nechala na koniec, pretože myslenie je základ. Nemôžete si v hlave hovoriť, akí ste škaredí alebo hlúpi. Musíte si o sebe myslieť len tie najlepšie veci, inak sa k sebavedomiu nedostanete. Pravdaže to netreba preháňať. Ide o to, že keď si nahovoríte, že ste škaredí a uveríte tomu, začnú tomu veriť aj ostatní. Preto musíte začať od zmeny myslenia a pohľadu na seba. Nečakajte však, že hneď zajtra z vás bude nový človek. Tak ako všetko, aj toto potrebuje čas.












2 komentáre:

  1. Ahoj D, nepoznám ťa, ale podľa písania sa javíš ako sympatické dievča. Veľmi sa mi páči tvoj blog, pekne v tom pokračuj.
    P.S.:keep writing!
    P.S.:Očakávam World w/ Kody.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, tvoj koment veľmi potešil ale nabudúce by si sa mohol/la podpísať 😊
    rozmýšľali sme, že by sme sa v písaní striedali alebo dali nejakú 'spoluprácu' ale ešte sa uvidí 😃 Každopádne ďakujem!

    OdpovedaťOdstrániť